by

Să moară fotbalul!

Singurele momente când am avut un interes semnificativ față de fotbal au fost doar când România juca cu altă țară. În rest, chiar și ideea acestui joc îmi repugnă, din cauza huliganilor fanatici, din cauză că fotbaliștii sunt mai degrabă pasionați de gagici, decât de performanță și, nu în ultimul rând, din cauză că sportul la noi se referă în procent de 90% la fotbal.

Pe lângă asta, sunt jde posturi de televiziune dedicate fotbalului. Nu sportului. Fotbalului. Acolo sunt cei mai mulți bani, cele mai multe personaje și cei mai mulți microbiști. Știrile sunt din ce în ce mai penibile, ”piți a zis că nu mai vrea prăji, iar borcea și-a cumpărat o cravată” și lumea chiar consumă mizeriile astea! Bine, de la OTV, incoace nu mă mai miră nimic.

Și mi-a fost milă de Brașov, când am auzit că cele mai înverșunate tabere se vor întâlni acolo. Se pregătea un cocktail Molotov în unul dintre cele mai mișto orașe. Și a fost show. Golanii și-au făcut numărul, mândri, probabil, de ”reușita” lor. Bravo, băieți! V-a ieșit și de data asta!
Sper întru diluarea sindromului fotbalistic și mai sper că, într-o bună zi, vom învăța și noi câte ceva din tainele civilizației.