by

Loteria embrionilor

Când mă bucuram că nu prea mai există chestii care să mă mire, mă lovește: cu 20 de lire poți câștiga un copil. În Marea Britanie va începe un joc, la care poate participa oricine își dorește un copil. Chiar dacă ești singur, necăsătorit sau homosexual. Astfel că, lunar, fiecare poate câștiga tratamente de fertilitate în valoare de 25.000 de lire, la una dintre cele mai tari clinici.

Dacă tratamentul nu dă roade, se pot găsi donatori sau chiar surogate. De asemenea, fiecare câștigător va primi un telefon mobil, pentru a ține legătura permanentă cu doctorul (sper să fie un Cha). Dacă jocul va avea succes, toată chestia asta se poate răspândi la nivel internațional.

Am văzut că toată chestia asta a stârnit controverse (în special religioase). Se spune că oamenii n-ar trebui să se nască printr-o loterie, că se scoate la vânzare o viață, că e înjosită întreaga natură a reproducerii umane, că mai bine s-ar investi în cercetări, pentru a face ca oamenii să se înmulțească în mod natural. Parcă mai văd niște muieri care ies cu pancarde, lacrimi artificiale și biblii, să urle că nu, nu, mai bine nu. Eu nu văd nicio problemă în asta. Facă-se! Decât să stau după cercetători și să bag tratamente pe care nu mi le permit, mai bine joc la o loterie de asta. Sunt atâtea femei care își doresc să fie mame și, credeți-mă, e chinu’ dracu’ să trăiești cu frustrarea asta.

Sursa