by

La trântă cu ducii

Cristian Tudor Popescu a fost, inițial, depășit de situație, apoi s-a gândit cum naiba să-și mai creeze un puseu de celebritate. Și a trântit-o: ”Unire între un plăvan și o pisi englezească de pagina 5”. Normal că a vrut să trezească controverse. E câine bătrân, știe că trebuie să lovească nasol pentru tiraj.
A început să mă enerveze tare atitudinea asta de ”hai să scuipăm cât mai puternic” că  poate, poate, piedestalul ăla ridicat din mocirlă nu pute așa tare și nici nu arată așa grețos.

Când un om cu o oareșice coloană vertebrală și o vastă experiență în jungla asta mediatică aruncă o bășină de asta pe piață, nu face decât să-ți dea senzația că, declinul presei nu e chiar o nenorocire.
Mă așteptam să ne critice, că nu deținem un nivel de comprehensiune al acestei culturi, nicidecum să se apuce, ca ultimul autor de tabloid ieftin să o trimită pe ducesă în ultima bancă, lângă parașutele bambuiste sau să se ia de calviția ducelui expunându-și, probabil, propriile frustrări.
Are o contribuție semnificativă în mentalul colectiv, dar se simte când se folosește de chestia asta în interes propriu.
Cu tot respectul, hai pa!