by

From Jack with inspiration

Deschid astăzi mailul să văd ce vrăji mai primesc și văd că mi-a scris Jack Daniels. Am zis că orice-ar fi, vărul Jack nu are cum să vină vreodată cu vești proaste. Și-l deschid.
  

Intrebare: Eu ma simt in permanenta agitat, mereu plin de dorinte, sperind, cautind, gasind, bucurindu-ma, abandonind, cautind din nou. Ce ma tine in aceasta fierbere?
Maharaj: Tu esti cu adevarat in cautare de tine insuti, fara sa stii asta. Aspiri sa iubesti ceea ce este demn de iubit, ceea ce poate fi iubit perfect. Dar din cauza ignorantei tu cauti lucrul acesta in lumea opuselor si a contradictiilor. Cind il vei gasi in tine insuti, cautatea ta va lua sfirsit.
Intrebare: Va exista intotdeauna aceasta lume jalnica cu care sa ma lupt?
Maharaj: Nu anticipa. Nu stii. Este adevarat ca toata manifestarea este situata in domeniul contrariilor. Placere si durere, bun si rau, inalt si josnic, progres si regres, odihna si stradanie – toate astea vin si se duc laolalta – si atita timp cit va exista o lume, contradictiile ei vor fi acolo. Pot sa existe si perioade de perfecta armonie, de beatitudine si frumusete, dar numai pentru o oarecare vreme. Ceea ce este perfect se reintoarce la sursa intregii perfectiuni si jocul contrariilor se perpetueaza.
Intrebare: Cum pot eu sa ating perfectiunea?
Maharaj: Fii linistit. Indeplineste-ti sarcina in lume, dar in tine insuti ramai calm. Atunci totul va veni la tine. Nu te bizui pe munca ta pentru realizare. Ea poate fi profitabila altora, dar nu tie. Speranta ta se afla in tacerea mintii tale si in calmul inimii tale. Oamenii care sunt realizati se bucura de un mare calm.

Bă, nu-i rău, da’ unde-i licoarea?! Păi ce-i asta? Bem sau medităm cu alde Eckhart Tolle?