by

De vacanță

Eram convinsă că în veci nu voi mai călca pe malul mării noastre infecte, dar când ai o companie plăcută poți merge și în Papua Noua Guinee, așa că am plecat la drum entuziasmată. Am găsit în Constanța un apartament cu trei camere care avea să găzduiască șasă oameni. Cum îmi place să marchez un loc imediat, am fost primii care ne-am ales camera. Era ok, după ce am dat jos un perete de icoane. N-am nimic împotriva lor, să nu mă înțelegeți greșit, dar parcă era un lăcaș de cult și ce avea să urmeze nu se putea întâmpla sub atâția ochi sfinți. M-a fascinat biblioteca din cameră. Foarte multe cărți interesante, dar vacanța noastră era prea scurtă pentru asta. Generație denaturată, mai bine un whisky decât Eliade. În schimb, un dicționar de psihologie mi-a fost o companie plăcută #pebuda.

Marea e la fel cum o știți: superbă. Oamenii o strică, dar mereu ăl de-alături e vinovat. Bine, fie vorba între noi, când intrarea la budă costă 2 lei, la numărul unu îi mai dai drumul și în mare. Nu, nu zic din propria experiență, pentru că-s fată simțită și nici nu m-am îndurat să mă scald cu totul. Mă cam ia cu ipohondrie când văd în mare tot felul de chestii care sunt destinate wc-ului sau coșului de gunoi. Mi-am dat seama că afacerea cu wc-ul pe plajă e a dracului de profitabilă! La mare se fac bani din orice. Și vă dau doar o cifră de profit dintr-o zi: 45 milioane dă euro. Cu impozitele de rigoare, evident. Fac mișto, evident.

Dacă în mod normal un om trăiește OK cu 700 lei pe lună, la mare îți ajung fix pe o măsea și-un incisiv, pentru 4 zile. Oricât de econom ai fi, nu prea ai șanse să te întorci și tu acasă cu bani măcar de-o șaorma. Partea nasoală e că niciodată nu știi exact pe ce s-au dus. Zici că ai dat 3 lei pe un porum fiert, 80 de bani pe-o gogoașă și așa te trezești că gata banii! Mă rog, când e vorba de vacanță cred că suntem cu toții de acord cu asta: spend and dont judge.

În ciuda mizeriei și a tuturor tentațiilor care te fac să scoți toți banii din buzunar, e bine la mare, e bine în vacanță. E bine când te detașezi de orice și e bine când simți că ești fericit. Iar apoi regretele nu-și au locul. Următoarea destinație, dacă-mi conving bestia, va fi Delta. Deja am început să bat din picioare ca un copil râzgâiat, acum așteptăm momentul oportun. Până atunci mă bucur din plin de tot ce e bun și frumos în jurul meu și știu că mă iertați pentru lungul chiul de pe blog :P

Cu bine, dragilor! Acum că mi-am scos condeiul de la naftalină, poate o să-l folosesc mai des :)